انواع گیربکس های صنعتی

گیربکس صنعتی

۵/۵ - (۱ امتیاز)

انواع گیربکس های صنعتی

در صنایع و کارخانه های مختلف از انواع گیربکس های صنعتی جهت انجام کارهای مختلف استفاده میشود. این قطعات کار انتقال قدرت را انجام می دهند. در گیربکس های صنعتی سرعت و گشتاور به همدیگر تبدیل می شوند، که ممکن است این انتقال به صورت کاهنده و یا افزاینده باشد. هرکدام از انواع گیربکس های صنعتی دارای راندمان و توانایی مخصوصی می باشند که بهتر است در موارد استفاده از آنها مد نظر قرار گیرد. تا بتوان از آنها کارایی مورد نظر را دریافت نمود. در صنایع مختلف از این وسیله جهت تطابق نیروی ورودی و خروجی استفاده می شود.

گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس وسیله ای است جهت انتقال قدرت از شافت ورودی به شافت خروجی، که عمل تغییر در گشتاور و سرعت را نیز انجام می دهد. در واقع این وسیله در مسیر بین تولید کننده قدرت و مصرف کننده آن قرار می گیرد و با توجه به میزان توانایی گیربکس این تطابق را انجام می دهد.

هم چنین گیربکس های صنعتی به دو دسته زیر تقسیم می شوند.

۱- گیربکس کاهنده: این نوع از گیربکس ها با قرار گرفتن مابین محرک و متحرک دور مورد نیاز را تامین می نمایند. در این نوع، سرعت کاهش و قدرت افزایش می یابد.

۲- گیربکس افزاینده: در برخی صنایع نیاز به رسیدن به سرعت بیشتر و یا گشتاور کمتر مورد نیاز می باشد، که از این مدل در این صنایع استفاده می شود. در این مدل سرعت افزایش و قدرت کاهش می یابد.

فروش گیربکس صنعتیانواع گیربکس صنعتی

گیربکس های صنعتی در انواع مختلفی ساخته می شوند که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم.

۱- گیربکس حلزونی:

این نوع از گیربکس ها که پرمصرف ترین و متداولترین نوع گیربکس می‌باشند، متشکل از یک قطعه فولادی است، که سخت کاری و تراش خورده است. همچنین یک چرخنده حلزونی دارد که عموما از جنس برنز می باشد. از قابلیت های این نوع، عدم برگشت پذیری در تبدیل های بالای ۳۰ می باشد.

۲- گیربکس شافت مستقیم:

این مدل دارای چرخدنده های با ساختار مارپیچ می باشند. در این نوع به دلیل کاهش صدا و حرکت نرم چرخدنده ها می توانند در دورهای بالاتر و قدرت بالاتر مورد استفاده قرار گیرند. اساس کار آنها به این شکل است، که با استفاده از کاهش سرعت باعث افزایش قدرت و گشتاور می شوند.

۳- گیربکس آویز:

در این نوع گیربکس ها توانایی ایجاد نسبت های بالاتری با توجه به نوع چند محور بودن را دارا می باشند. این کار نیز باعث افزایش قدرت گشتاوری می شود که از مشخصه های این نوع گیربکس می باشد. با توجه به حجم بالایی از روغن که در آن ها قرار دارد، از ظرفیت حرارتی بالایی برخوردار می باشند.

۴- گیربکس کرانویل پینیون:

تعدادی چرخ دنده هلیکال و دو چرخدنده که قابلیت انتقال گشتاور با زاویه ۹۰ درجه را فراهم می آورد. با توجه به درگیری دنده های مارپیچ و مخروطی که به صورت همزمان می باشد. باعث می شود که عملکرد نرمی را داشته باشد.

۵-گیربکس صنعتی:

گیربکس های صنعتی با گشتاور بسیار بالا و تنوع در عرضه در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع گیربکس ها در انواع مختلفی از جمله تک محوره و چند محوره مورد استفاده قرار می گیرند.

۶- گیربکس خورشیدی:

در صنایع مختلف جهت افزایش و یا کاهش سرعت در نسبت تبدیل های بالا از این مدل گیربکس استفاده می شود. استفاده از چرخ دنده ها در قدرت و سرعت بالا یکی از پرکاربردترین موارد استفاده از گیربکس خورشیدی می باشد. در دو نوع تک استیج و یا چند استیج قابلیت تهیه و استفاده را دارند.

۷- گیربکس دور متغیر:

کاهش و یا افزایش دور الکتروموتور بدون تبدیل گشتاور و قبل از ورود به گیربکس در برخی صنایع مورد نیاز می باشد. انجام این کار توسط قطعه ای به نام گیربکس دور متغیر صورت می گیرد. این نوع در دسته های زیر قابل تهیه می باشد.

  1. گیربکس دور متغیر تسمه پولی
  2. گیربکس دور متغیر واریاتور
  3. گیربکس دور متغیر هیدرولیکی

۸- گیربکس اکسترودر:

گیربکس صنعتی که هنگام حمل بار ممکن است به آن شوک وارد شود، و قابلیت دفع این شوک ها را دارا می باشد. این گیربکس به روش اکستروژن ساخته می شود.

اجزای تشکیل دهنده گیربکس

گیربکس ها معمولا از قطعات مشترکی تولید می شوند که در ادامه به برخی از این قطعات اشاره می‌کنیم.

  1. چرخدنده ها: اصلی ترین قطعات جهت تبدیلات.
  2. پوسته گیربکس: محفظه ای که بقیه قطعات درون آن قرار می گیرند.
  3. شافت های ورودی و خروجی
  4. یاتاقان
  5. کاسه نمد: وسیله ای جهت محافظت قطعات داخلی از عوامل محیطی مانند گرد و خاک
  6. درپوش کنترل روغن

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره
1
مشاوره واتساپ
سلام👋
چطور میتونم کمکتان کنم ؟