کار گیربکس صنعتی چیست؟
کار گیربکس صنعتی چیست ؟ گیربکس ها قطعاتی هستند که در هر کارخانه ای مورد استفاده قرار می گیرند. اساسا کار این قطعات انتقال قدرت می باشد. به طور کلی گیربکس صنعتی قدرت مکانیکی را از یک موتور به یک دستگاه و یا برعکس انتقال می دهد.
با توجه به نوع کاربرد ممکن است نیاز باشد که یک گیربکس کاهنده و یا افزاینده باشد. در صورتی که سرعت آن افزایش داشته باشد به این معنی است که نیروی گشتاور آن کاهش یافته است و برعکس. هم چنین گیربکس صنعتی در نوع، اندازه و قدرت مختلف ساخته می شوند که هر کدام کاربرد خاصی دارند.
گیربکس صنعتی
گیربکس صنعتی به ماشینی گفته می شود که کار آن انتقال توان مکانیکی از یک موتور تولید توان به یک مصرف کننده توان و هم چنین برآورده ساختن گشتاور مورد نیاز برای مصرف کننده می باشد. به عبارتی دیگر می توان گفت که گیربکس صنعتی وسیله ای است که میان تولید کننده توان و مصرف کننده توان یک تعادلی برقرار می نماید. جهت دریافت اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه فروش گیربکس صنعتی کلیک کنید.
در گیربکس صنعتی دستگاه تولید کننده توان مهم نیست، بلکه نحوه انتقال مهم است، که باید در شفت ورودی توان تولید شده را به صورت گشتاور به گیربکس منتقل نماید. در خروجی نیز می توان کارهای مختلفی از جمله کاهش گشتاور یا افزایش آن اعمال کرد. حتی می توان جهت دوران را معکوس کرد.
تولید کننده توان می تواند موتور دیزلی، موتور بنزینی، موتور گازی و یا منبع تولید توانی که انرژی خود را از خورشید می گیرد و یا هر نوع موتور دیگری باشد.
انواع گیربکس صنعتی
گیربکس ها در دو دسته کلی کاهنده و افزاینده تولید و عرضه می شوند.
- گیربکس های کاهنده: این نوع گیربکس ها مابین محرک و متحرک قرار می گیرند. با این کار، دور مورد نیاز را تامین می نمایند. همانطور که از نامشان پیداست سرعت در آن ها کاهش مییابد و در نتیجه باعث افزایش گشتاور می شوند. این نیز به این دلیل است که گشتاور و سرعت رابطه معکوسی دارند. به این معنی که هرچه سرعت کاهش یابد گشتاور افزایش می یابد و برعکس.
- گیربکس های افزاینده: در صنایع بزرگ و دستگاه های بزرگ، نیاز به استفاده از گیربکس هایی که در دور بالا کار می کنند، ضروری به نظر می رسد. در این مدل از گیربکس ها دور افزایش پیدا کرده و گشتاور کاهش می یابد. این مدل از گیربکس صنعتی در پالایشگاه ها و حتی سانتریفیوژها مورد استفاده قرار می گیرند.
چند نمونه از گیربکس های صنعتی :
کاربرد گیربکس صنعتی
با توجه به نیاز روزافزون به استفاده از دستگاه هایی که قدرت را انتقال میدهند و می توانند آن را افزایشی و یا کاهشی نمایند. گیربکس یکی از بهترین و مطمئن ترین دستگاه هایی است که این کار را به خوبی انجام می دهد. لذا نمونه ای از صنایعی که از این وسیله استفاده میکنند در ادامه آورده شده است.
- صنایع فولاد
- صنایع سیمان
- صنایع پتروشیمی
- صنایع مس و روی
- صنایع چوب
صنایعی نیاز به انتقال مواد از جایی به جای دیگر دارند.
اقلام گیربکس صنعتی
- چرخ دنده: چرخ دنده ها از جمله مهمترین اجزای تشکیل دهنده گیربکس صنعتی می باشند و کار اصلی در انواع گیربکس ها توسط این چرخ دنده ها صورت می گیرد.
- پوسته گیربکس: این قطعه که اکثرا از جنس چدن ریخته گری می باشد، تمامی قطعات مانند چرخ دنده ها را درون خود جای می دهد.
- شافت ورودی و خروجی: شافت ها اکثرا جنسی از نوع آلومینیم می باشند که معمولا به صورت شکاف و یا سوراخ تعبیه شده اند.
- یاتاقان: کار این قطعات تحمل باری است که به صورت شعاعی و محوری به شافت های ورودی و خروجی وارد می شود.
- کاسه نمد: محافظت از قطعات در مقابل عوامل محیطی مانند گرد و خاک برعهده این وسیله میباشد.
- درپوش روغن: جهت جلوگیری از ریخته شدن روغن و ورود عوامل محیطی از جمله گرد و خاک و یا مواد دیگر.
نکات مهم در انتخاب گیربکس صنعتی
- توان ورودی: معمولا به صورت کیلووات و یا اسب بخار بیان می شود.
- دور ورودی: سرعت چرخش شافت الکترو موتور که معمولا به صورت دور در دقیقه بیان میشود.
- دور خروجی: سرعت چرخش شافت خروجی که معمولا به صورت دور در دقیقه بیان می شود.
- گشتاور خروجی: معمولا به صورت واحد نیوتن بر متر سنجیده می شود.
- نسبت تبدیل: نسبت دور خروجی و دور ورودی
- نوع انتقال بین موتور گیربکس: مستقیم، واریاتو و یا کوپلینگ کلاچ
- مقدار با شعاعی و یا پیشران
- آرایش محورها
- نوع و مشخصات موتور محرک
- شرایط محیط: شرایطی از جمله گرد و خاک، دما، رطوبت و …
نوع ماشینی که برای آن انتخاب شده است.
محاسبه توان گیربکس صنعتی
گیربکس صنعتی را میتوان یکی از محبوبترین محصولاتی دانست که امروزه شاهد استفادهی زیادی از آن هستیم و افراد فعال در زمینهی صنعتی از کیفیت و ویژگیهای جذاب آن اطلاع دارند و به همین علت است که توانسته به شهرت زیادی دست پیدا کند.
به حتم برای شما نیز این سؤال پیش آمده است که نحوهی کارکرد این دستگاه چگونه است و در اصل محاسبه توان گیربکس صنعتی چطور انجام میشود؟ ما چطور میتوانیم گشتاور خروجی این دستگاه را محاسبه کنیم؟
اگر به دنبال دریافت پاسخ سوالات خود در اینباره هستید و علاقه دارید تا بتوانید دانش کاملی در این مورد بدست بیاورید بهتر است در این مطلب همراه ما باشید. همچنین برای خرید گیربکس صنعتی و دریافت اطلاعات تکمیلی در رابطه با قیمت آن میتوانید با واحد فروش تماس حاصل فرمایید.
گیربکس صنعتی چیست؟
قبل از اینکه با موارد پیچیدهتر آشنا شوید بهتر است بدانید که گیربکس صنعتی چیست و با اجزای آن به صورت کلی آشنا شوید. قابل توجه است که به مجموعهای از چرخ دندههایی که به همدیگر متصل هستند و در راستای یک هدف مشترک کار میکنند، گیربکس صنعتی یا جعبه دنده گفته میشود.
این چرخ دندهها دارای اهداف مشترک ولی وظایف متفاوتی هستند و لذا معمولاً یکی از این چرخدندهها توسط یک موتور دارای سرعت و گشتاور به چرخش درمیآید. گشتاور نیز همان نیروی چرخشی میباشد.
در این بین گیربکس صنعتی تلاش دارد تا نیرو و سرعت ورودی را به نیرو و سرعتی متفاوتی در خروجی تبدیل کند، روندی که در آن میزان قدرت کلی ثابت میباشد و در اصل بدون تغییر مانده است. حرکت خودرو را میتوان یکی از بارزترین مثالها برای استفاده از چرخ دنده دانست.
در گیربکسهای هر ماشین، سرعت چرخشی بالا حاصل از موتور به سرعت چرخشی آهسته ولی با گشتاور بالا در خروجی تبدیل میشود.
محسابه گشتاور خروجی گیربکس
یکی از موارد اعجاب که برای افراد زیادی سؤال شده است، محسابه گشتاور خروجی گیربکس میباشد. برای اینکار کافی است تا توان الکتروموتور متصل به گیربکس را بدانید. شما پس از اینکه توان موتور را مشخص کنید، لازم است تا نسبت تبدیل گیربکس را نیز تعیین کنید.
مشخصکردن نسبت تبدیل گیربکس
مورد دیگر مشخص کردن نسبت تبدیل میباشد. در صورت که شما از گیربکس صنعتی خود سند یا کاتالوگی دارید، میتوانید با استفاده از آن به مشخص کردن نسبت تبدیل گیربکس صنعتی بپردازید. البته درصورتی که نسبت تبدیل گیربکس صنعتی مشخص نباشد با یکی از روش ها زیر میتوان نسبت تبدیل گیربکس صنعتی را مشخص نمود:
- اولین روش با شمردن تعداد دندانههای موجود در چرخ دنده است که در این حالت، ورودی و خروجی نسبت تبدیل گیربکس صنعتی تعیین میشود.
- دومین روش نیز در صورتی است که شما نتوانید با مورد اول به نتیجه برسید. لذا میتوان با اندازه گیری قطر چرخ دنده ورودی و خروجی گیربکس نسبت تبدیل گیربکس را محاسبه نمود.
محاسبه گشتاور خروجی گیربکس
یکی دیگر از موارد که در این مطلب به توضیح آن پرداختهایم، محاسبه گشتاور خروجی گیربکس میباشد. پس از این که شما توانستید، به مشخص کردن نسبت تبدیل گیربکس صنعتی بپردازید. لازم است به محاسبه گشتاور نیز بپردازید.
برای اینکار لازم است تا گشتاور الکتروموتور و یا منبع توان متصل را متناسب با نسبت تبدیل گیربکس افزایش داد. به عنوان مثال که به عنوان مثال درصورتیکه گشتاور ورودی موتور ۱۰ پوند بر فوت باشد و نسبت تبدیل گیربکس ۱ به ۱۰ باشد، گشتاور خروجی ۱۰۰ پوند بر فوت خواهد بود.
عوامل مؤثر در انتخاب گیربکس، الکترو گیربکس
همانطور که میدانید گیربکس از اهمیت زیادی برخوردار است و در اصل شما برای خرید یکی از این موارد باید تصمیمات زیادی بگیرید. عوامل زیادی وجود دارند که در انتخاب گیربکس اهمیت دارند، المانهایی که باید در خرید در نظر گرفته شوند.
لذا ما در بخش زیر به ذکر مهمترین آنها پرداختهایم:
- آرایش محورها
- مقدار بار شعاعی ویا پیشران و علل آن
- باید به نوع ماشینی که گیربکس برای آن انتخاب شده است توجه کنید تا بر اساس قابلیتها و ویژگیهای آن متناسب باشد
- دمای محیط و شرایط محیطی نظیر گرد و خاکی بودن، رطوبتی بودن، یخ زدگی، استوایی و …
مشخصات و نوع موتور محرک
ممنونیم که تا پایان این مطلب همراه ما بودید، امیدواریم از خواندن موارد گفته شده لذت برده باشید و بتوانید اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با محاسبه توان گیربکس صنعتی بدست بیاورید.
ما سعی داشتیم تا به صورت مختصر و مفید به ذکر مهمترین اطلاعات در رابطه با محاسبه توان گیربکس صنعتی بپردازیم تا شما نیز بتوانید در این مورد حداقل دانشی داشته باشید. حال اگر به دنبال خرید گیربکس صنعتی هستید یا علاقه دارید تا با محصولات ما بیشتر آشنا شوید تنها کافی است تا با واحد پشتیبانی و فروش ارتباط برقرار کنید تا بتوانید به مطرح کردن تمامی سوالات خود بپردازید.
No comment